Konfirmasjon - kommunikasjon

Den nasjonale kampanjen for å rekruttere konfirmanter til 2022 går på sosiale medier. Gode verktøy for å kommunisere om konfirmasjon finner du her. Logo, videoer, kampanjeinformasjon og trykksaker kommer her.


 • Beskrivelse

  Kampanjeinformasjon: Konfirmant 2022

  Midt i alt det unormale er det noe som går sin gang. Innen påske 2021 vil det blir tilgjengelig materiell på denne siden for å kommunisere om konfirmasjon i kirken til 2022-konfirmanter. Se alt materiellet ved å klikke deg rundt i sidemenyen.

  TikTok-kampanjen #konfirmantene

  For at ungdommer skal få et ekte og ærlig innblikk i hva kirkelig konfirmanttid går ut på ulike budbærere delt fra livet i konfirmasjonstiden på TikTok-emneknaggen #konfirmantene. Se også hvordan du kan benytte deg av kampanjen og hvordan du kan bli med "TikTok-kampanjen" i sidemenyen. 

  Brosjyre 

  Det sendes ikke ut nasjonal brosjyre i 2021. Bruk brosjyremalen under "Trykksaker" i sidemenyen. Den kan endres til lokalt uttrykk enkelt og gratis uten noe programvare.

  Nettsider

  Mange har spørsmål, nå som alltid. Blir det konfirmasjoner? Hvordan er egentlig konfirmasjonstid i koronatid? Hvordan melder jeg meg på? Hold menighetens nettsider oppdatert så det er enkelt å finne frem for ungdommer og foresatte. Bruk gjerne tekster fra kirken.no/konfirmasjon og undersider. Hvordan en kan jobbe for å nå bedre ut gjennom Google-søk får du en oppskrift på under "Planlegging".

  Ressursmateriell for 2021

  Ressursmateriell for Konfirmant 2021 er fortsatt tilgjengelig i sidemenyen.

  For spørsmål og innspill ta kontakt med Heidi Olsen.

 • Planlegging

  Søkemotoroptimalisering (SEO)

  Enkelt forklart handler det om å gjøre innholdet på en nettside mer synlig i søkemotorer, som for eksempel Google. En effektiv måte å gjøre det på er å oppdatere nettsiden med relevante søkeord og beskrivelser av innholdet. Ti steg for å synliggjøre menighetens nettside om konfirmasjon gjennom SEO får du gjennom denne oppskriften laget av Borg bispedømme

  Oppdaterte nettsider

  Gjør det klart på menighetens nettsider, i tillegg til oppslagstavler, menighetsblad, sosiale medier at kullet ønskes velkommen til konfirmasjonstid. Legg påmeldingsinstruksjoner godt synlig på nettsiden og fjern utdatert informasjon.

  Eksempler på informasjon som kan legges på menighetens nettside kan du finne på www.kirken.no/konfirmasjon. 

  Benytter du episerver som verktøy for menighetens nettside (kirken.no-nettside) kan du "dra inn" ulike nasjonale saker under lokal informasjon. Du kan også dra inn bilder fra "Media"-biblioteket. Alle bildene i denne mappen finner du også i ulike filformater under "Bilder" i sidemenyen her i Ressursbanken.

    image8y43l.png

  Send ut lokal informasjon

  Nb! Ingen nasjonal brosjyre i 2021

  I 2021 sendes det ikke ut noen nasjonal brosjyre. Derfor er det ekstra viktig å ha oppdatert og tydelig informasjon om konfirmasjon på menighetens nettside. Send ut også ut lokal brosjyre eller annen informasjon. Maler til trykksaker finner du under "Trykksaker" i sidemenyen.

  Maler til annonser finner du også under trykksaker. 

  Eksempler på planlegging fra menigheter

  Her finn du døme på informasjonsbrev og skildring av opplegg fra Voss og Førde:

 • Bilder

  Slik laster du ned og bruker bildene

  Slik lagrer du: Klikk på bildet, og du vil få en stor versjon. høyreklikk deretter på dette bildet, og velg «lagre som».

  Kirken.no-bruk: Benytter du kirken.no-nettside kan du trekke inn bilder fra Media/Mediearkivet fra mappen "TEMABILDER | Fri bruk | Redigeres av Kirkerådet". Bilder for konfirmasjon finner du i mappen Kirkelige handlinger og undermappen Konfirmasjon. Drar du inn bilder herfra, vil alternativ tekst følge bilde (alternativ tekst benyttes av personer som bruker skjermleser, blant annet blinde og svaksynte).

  image9r3xg.png

  Kreditering: Bildene er til fritt bruk, husk å oppgi fotograf dersom oppgitt.

   

  Sosiale medier-bilder

  Bilder til generelle poster på sosiale medier

   

  Bilder til poster om #konfirmantene

  Brukes gjerne med postetekst: "Å være konfirmant i kirken er å være en del av et fellesskap! ⭐ Opplev livet som konfirmant på TikTok: https://www.tiktok.com/tag/konfirmantene"

   

  Facebook-banner

  konfirmant fb.jpg konfirmant fb2.jpg konfirmant fb3.jpg konfirmant fb3.jpg

  Nettside-bilder

  Artikkelbilder til nettsider

       

  Bildene over krediteres med: Foto: Von/Kirkerådet

   

  Bildene over krediteres med: Foto: Hedvig A. Halgunset/Kirkerådet

  Banner til nettsider

  konfirmantbanner.jpg

  Benytter du kirken.no-nettside, finner du dette i temabildene. Se beskrivelse over.

  Bilder uten logo

  Bildene under skal krediteres: Foto: Kirkerådet/Bo Mathisen

  Bildene under skal krediteres: Foto: Robert Dreier T. Holand

  Furusetkonfirmanter

 • Filmer

  Slik laster du ned og bruker videoene

  Filmene kan brukes fritt og lastes ned direkte fra Vimeosiden: klikk på filmtittelen og velg download under filmen til høyre. Filmene kan lastes ned i fra denne siden i ulike format og lengde. 

  Videoer til bruk på stories i sosiale medier

  Kan deles på TikTok, Snapchat og Instagram stories eller reels. Her er det oppmerksomhet til ungdommene som står i fokus. Følg gjerne opp med stories om lokalt konfirmasjonstilbud.

   

  Andre filmer til fritt bruk:

  Hva er konfirmasjon?

  Last ned filmen fra Vimeosiden (bokmål).

  Konfirmantleir

  Last ned fra Vimeosiden.

  Konfirmasjonsdagen

  Last ned filmen fra Vimeosiden.

 • Trykksaker

  Trykk

  Alle disse må trykkes lokalt – enten gjennom enkel utskrift på tykt papir eller gjennom å levere trykklar PDF til ønsket trykkeri. Flere har spurt om Kirkerådet har en avtale med trykkeri som kan benyttes. Det har ikke Kirkerådet, og ønsket trykkeri kan benyttes.

  Brosjyre for konfirmant 2022 

  Brosjyren kan tilpasses gratis og enkelt i Trykksak (anbefalt)

  Gå på trykksak.kirken.no (I Trykksak lager du gratis og enkelt en personlig bruker, for å tilpasse brosjyren med egen tekst og bilder). Brosjyren er tilgjengelig på bokmål og nynorsk.

  Har du Adobe Acrobat Pro eller andre programmer der du kan redigere PDF-er kan du også laste ned PDF-versjonen under og redigere direkte i denne.

  Brosjyren kan også tilpasses i Word

  Word-versjon av årets brosjyre: Bokmål | Nynorsk

  Plakat om #konfirmantene

  Heng opp der ungdommer møtes, slik at de kan få innsikt i hvordan konfirmasjonstiden i kirken er, gjennom TikTok. Plakaten er i A4, men kan også printes/trykkes på større ark.

  • Filformat å levere til printe på egen printer: Bokmål | Nynorsk
  • Filformat å levere til trykkeri (med 3 mm utfallende): Bokmål | Nynorsk

  Enkel handout eller annonse om #konfirmantene i A5

  Print ut og del ut denne lille informasjonen om #konfirmatene. Kan fungere fint til utdeling på stand, å ha liggende ved en lokal brosjyre.

  A6-utgaven kan også bygges inn som annonse i egne trykksaker som invitasjon, menighetsblad eller lokalavis, slik at ungdommer og foresatte kan få innsikt i hvordan konfirmasjonstiden i kirken er, gjennom TikTok. Annonsen er laget i A5.

  Stående format

  • Filformat å levere til printe på egen printer: Bokmål | Nynorsk
  • Filformat å levere til trykkeri (med 3 mm utfallende): Bokmål | Nynorsk

  Liggende format

  • Filformat å levere til printe på egen printer: Bokmål | Nynorsk
  • Filformat å levere til trykkeri (med 3 mm utfallende): Bokmål | Nynorsk

  Annonse om #konfirmantene i A6

  Bygg inn annonse i egne trykksaker som invitasjon, menighetsblad eller lokalavis, slik at ungdommer og foresatte kan få innsikt i hvordan konfirmasjonstiden i kirken er, gjennom TikTok. Annonsen er laget i A6, altså en kvart A4-side.

  Stående format

  • Filformat å levere til printe på egen printer: Bokmål | Nynorsk
  • Filformat å levere til trykkeri (med 3 mm utfallende): Bokmål | Nynorsk

  Liggende format

  • Filformat å levere til printe på egen printer: Bokmål | Nynorsk
  • Filformat å levere til trykkeri (med 3 mm utfallende): Bokmål | Nynorsk
 • Logo

  Trykk på logoen for å få stort format, høgreklikk og velg "Lagre som".

  Konfirmant 2022-logo

  Konf 22 liggende grønn.png

  Liggende 2022-logo: Hvit | Grønn

  Konf 22 stående grønn.png

  Stående 2022-logo: Hvit | Grønn

  Konfirmant-logo uten årstall  Klikk på bildet for å laste ned logo i stort format.
  Last ned zip-fil med alle logoene for Konfirmant, med og uten årstall, i .eps, ai. og png-format

 • TikTok-kampanjen

  Hva er TikTok?

  TikTok er et sosialt medium som baserer seg på små, korte filmer. Man kan se på filmer fra både kjente og ukjente. Man kan se filmer både med og uten personlig profil, gjennom mobil-app og i nettleser. Ni av ti i 14-åringer har egen smarttelefon, og 64 prosent i av dem bruker TikTok flere ganger daglig.

  Kjenner du ikke så godt til TikTok, kan du starte med å lese denne foreldreguiden – fin for alle voksne som vil bli kjent med et sosialt medium barn og ungdommer bruker.

  Hvordan fungerer kampanjen?

  For at ungdommer og foresatte skal få et innblikk i hva kirkelig konfirmanttid går ut på, har ansatte, frivillige, ungdomsledere, nåværende og tidligere konfirmanter delt fra livet i konfirmasjonstiden på TikTok-emneknaggen #konfirmantene. Der legger de ut filmer av alt de gjør i konfirmasjonstiden, som samlinger og aktiviteter, og svarer på spørsmål i kommentarfeltene. Alle er velkomne til å vise hva konfirmasjon i kirken er på emneknaggen! 

  Les en enkel oppgavebeskrivelse, eller budbærerbrief, her.

  Budbærerbriefen er en enkel oppgavebeskrivelse til alle som vil bære med å fortelle om konfirmasjon på denne måten. Alle som forteller om konfirmasjon på #konfirmantene kalles budbærere. 

  Flere har utfordret årets konfirmanter til å lage TikTok-videoer ut fra denne beskrivelsen med stor suksess!

  Hvordan kan jeg bli med?

  Alle som kjenner konfirmasjonstiden i kirken kan være med å vise og fortelle om fellesskapet du kan oppleve som konfirmant, på TikTok emneknaggen #konfirmantene.

  Hvordan skal folk oppdage emneknaggen?

  Betalt annonsering

  Gjennom betalt annonsering på sosiale medier ledes ungdommene til å oppdage emneknaggen på TikTok. Alt innholdet kan sees både med og uten personlig profil på TikTok. Innholdet kan også sees i nettleser. Dirrektelenken er: https://www.tiktok.com/tag/konfirmantene.

  Foreldre og foresatte sendes fra annonsene videre til videre til: https://kirken.no/nb-NO/konfirmasjon/foreldreforesatte/

  Artikler på kirken.no

  Benytt gjerne også informasjonen på www.kirken.no/konfirmantene på lokale nettsider. 

  Trykksaker

  Det er laget annonser for emneknaggen, som kan brukes som plakater eller innlemmes i andre trykksaker (f.eks. i brosjyre, invitasjonsskriv, menighetsblad, lokalavis).

  Utvikling av årets kampanje

  Derfor går årets kampanje ut på å sidestille det religiøse og det sosiale. Målet er å vise hva konfirmasjon i kirken er. Budskapet ønsket vi å vise frem på ungdommenes egen kanal, TikTok. 

  I februar og mars 2021 har en mindre gruppe med kirkelig ansatte delt videoer på #konfirmantene, slik at det er massevis av innhold å oppdage for ungdommene som er interessert i å bli kjent med konfirmasjon i kirken.

  Budskapet er testet på en større gruppe kirkelige ansatte og ikke minst ungdommer i målgruppen.

  Omfattende innsiktsarbeid har identifisert de største grunnene til å velge konfirmasjon blant ungdommer, i tillegg til de største grunnene til å velge bort konfirmasjon. Største grunn til å ikke velge kirkelig konfirmasjon: jeg er ikke kristen, og er redd for at noen skal prøve å overbevise meg. Mens største grunn til å velge kirkelig konfirmasjon oppgis av målgruppen til å være fellesskapet, konfirmasjonsfesten og å få nye venner.

 • Konfirmant 2021 (Samlet)

  Logo 2021

  Konfirmant 2021-logo

  DNK_logo2020_horisontal_RGB.png

   

  DNK_logo2021_vertikal_RGB.png

  Last ned zip-fil med alle logoene for Konfirmant 2021 i .png, .jpg og .eps format

  Diverse trykksaker 2021

  Plakat:

  Enkel brosjyre:

  Annonse:

  Gå til trykksak.kirken.no for å lage annonse. Eksempel på annonse:

  konfirmant annonse.png

  Nasjonal brosjyre 2021

  Denne brosjyren blir sendt til alle som er født i 2006, i uke 16, etter påske 2020.

  Video med 2021-logo

  Åpne filmen i Vimeo for å laste ned: Klikk på tittelen, velg Download under filmen til høyre. 

  Kan ikke laste video uten samtykke for bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på "Oppdater samtykke". Evt. klikk på "Godta alle cookies" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.
  Kan ikke laste video uten samtykke for bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på "Oppdater samtykke". Evt. klikk på "Godta alle cookies" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.
  Kan ikke laste video uten samtykke for bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på "Oppdater samtykke". Evt. klikk på "Godta alle cookies" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

  Filmer

  Bilder med 2021-logo

  Horisontal Konfirmant med logo .jpg Horisontal Konfirmant med logo 3.jpg
  Horisontal Konfirmant med logo 4.jpg Horisontal Konfirmant Fordi 3.jpg
  Horisontal Konfirmant Fordi 2 BM.jpg Horisontal Konfirmant Fordi 2 NN.jpg
  Horisontal Konfirmant Fordi BM.jpg Horisontal Konfirmant Fordi NN.jpg  
  Vertikal Konfirmant For alle.jpg Vertikal Konfirmant med logo 5.jpg Vertikal Konfirmant med logo 3.jpg
  Vertikal Konfirmant Kulturen BM.jpg konf21-medgrafikk9.jpg Vertikal Konfirmant med logo.jpg
  Vertikal Konfirmant med logo 4.jpg konf21-medgrafikk3.jpg Vertikal Konfirmant Fellesskapet.jpg
  Vertikal Konfirmant Mening BM.jpg Vertikal Konfirmant Mening NN.jpg Vertikal Konfirmant med logo 2.jpg

 • Relaterte ressurser