Illustrasjonsbilde: Norges KFUK-KFUM

Milk - minilederkurs

KFUK-KFUM sitt kurs for unge lederspirer i menigheten

Utviklet med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke

Minilederkurs

Milk som breddetiltak i trosopplæringen

Kurset kan inngå i en helhetlig plan for trosopplæring i menigheten og samtidig være en grunnstein for godt ungdomsarbeid. Milk krever lite ressurser og er enkelt å tilpasse lokalt. Samarbeid med nabomenighet eller andre i prostiet er ofte effektivt!

Omfang og temaer

Milk består av fem kurskvelder på 2-2,5 timer hver gang, inkludert et felles måltid. Kurskveldene kan arrangeres en gang i måneden og er bygget opp rundt de fem følgende temaene:

1. Vær deg selv
    2. Stå opp for andre
    3. Mange slags ledere
    4. Ungt ansvar, voksent nærvær
    5. Makt, kropp og grenser
    6. Leder på leir
    7. Andaktskurs
    8. Gudstjenesten

Milk-helg

I tillegg legger vi opp til en mikj-helg med temaene:

• Jeg & menigheten
    • Gudstjenesten

Kurset skal og inneholde praksisoppgave med veiledning etterfulgt av evaluering og avslutning.

Kursbevis

Veldig mange opplever at milk-kurset gjør noe med dem, at de lærer noe de ikke kunne fra før, at de får tenkt over ting de ikke har tenkt på tidligere, at de blir utfordret i troslivet og at de utvikler seg som menneske og leder. Anerkjennelse av kursbeviset er viktig!

Ressurshefte: Milk med tur til Taize

Det er også utviklet et eget ressurshefte på hvordan arrangere Milk med tur til det økumeniske klosteret Taize i Frankrike, slik Tonsen menighet i Oslo har gjort i flere år.

Pris og bestilling

Milk-ressursene får du kjøpt via KFUK-KFUM sin nettsider