Dåp - kommunikasjon

SAMLESIDE: Ressurser til kirkens arbeid med dåp knyttet til kommunikasjon, IKT og administrative tiltak

Kirken inviterer til dåp. I dåpen blir vi møtt av Guds kjærlighet. Den er et virkekraftig tegn som gir oss del i Guds frelse, og en gave som det bare er å ta imot, uansett når i livet vi døpes.

dåp_barn_hodetørk_foto_bo_mathisen.jpg

I denne ressursen finner du materiell for kommunikasjonsarbeidet knyttet til dåp: Bilder, tekster, filmer og maler for brosjyrer og plakater. Alt materiell kan brukes fritt brukes på nettsider, i sosiale medier, menighetsbladet, brosjyremateriell eller pressemeldinger.

Nasjonal synlighet

Fra Kirkerådets side satses det mye på oppmerksomhet om dåp i nasjonale medier:

• Det annonseres kontinuerlig for dåp på Google, Snapchat, Facebook og Instagram.
    • Annonser for dåp i Svangerskapsboken (deles ut ved sykehusene) og magasinet BAM Gravid (deles ut ved flere helsestasjoner).

NY! Sjekkliste for arbeidet med dåp

• Planlegging

Planarbeid - tiltak og kommunikasjon

Ønsket om å høre til i kirken er den beste ressursen når menigheten inviterer nybakte foreldre, barn, unge eller voksne til dåp. Opplevelse av kirkens troverdighet, tilgjengelighet og hvordan foreldre og barn blir møtt av menigheten er avgjørende for hvordan opplevelsen av å velge dåp blir. Det er derfor viktig å jobbe kontinuerlig med hvordan menigheten inviterer, informerer, planlegger og gjennomfører dåp lokalt.

• Gir menigheten god informasjon om hva dåp er for de som vurderer dåp?
    • Hvilke kommunikasjonskanaler og møteplasser kan vi bruke?
    • Har vi lett tilgjengelig informasjon om hvor og hvordan en melder seg til dåp?
    • Hvordan er fleksibiliteten i menigheten til å gjennomføre dåp på gudstjenester og eventuelt andre høvelige anledninger?
    • Hvordan blir dåpsforeldre eller dåpskandidater møtt når de tar kontakt med kirken?
    • Får dåpsfamiliene god praktisk informasjon om hvordan dåpen gjennomføres?
    • Gir vi gode dåpsopplevelser til dåpsfølgene og resten av menigheten?

10 dråper om dåp

Skriv ut denne dåpsplakaten og heng den på kontoret. Den kan være til hjelp i arbeidet med å strukturere kommunikasjonsarbeidet. Laget av Stavanger bispedømme.

dåpdråper.png

Bilder

Her finner du noen illustrasjonsbilder til fri bruk. Bildene - og mange flere - finner du på Den norske kirkes bildearkiv, tilgjengelig for alle på plattformen Kirkepartner Basis. Se bildearkivet her.

Klikk på bildet for å se en større versjon. For å lagre som bilde høyreklikker du og velger «lagre som». Dersom du trenger et bildet i et større format, last ned fra bildearkivet eller sende en e-post til st362@kirken.no

Husk alltid å oppgi fotograf.

Foto: Bo Mathisen

Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (1).jpg Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (2).jpg Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (3).jpg
    Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (4).jpg Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (5).jpg Dåp i Holmlia kirke - Foto Bo Mathisen - Kirkerådet (6).jpg
    _DX_9798-Edit.jpg _DX_9818.jpg _DX_9780-Edit.jpg
    _DX_5104-Edit.jpg _DX_4904-Edit.jpg _DX_5013-Edit.jpg

_DX_9688.jpg

Bilder til sosiale medier, foto: Bo Mathisen

Foto: Jarle Hagen

Daapsbilde_JHS_GK-L1001663_lowres.jpg Daapsbilde_JHS_GK-L1002390_lowres.jpg

Foto: Snorre Svae

Foto: Rune Kongsro

Foto: Bierna Biente

Filmer

Filmene kan lastes ned og fritt deles på menighetens nettside og sosiale medier.

For å laste ned må du tryke på tittelen til filmen (i blå skrift), da kommer du inn på vimeo.com. Under filmen til høyre er det en grå knapp med "Download".

Filmer til Instagram

Filmer til nettsider og Facebook

Logo

Bruk gjerne denne logoen til bruk i markedsføring av dåpen. Trykk på ønsket logo for større versjon, høyreklikk og velg Lagre som.

Illustrasjoner

Illustrasjonene kan brukes fritt i alle typer publikasjoner, kommunikasjonsmateriell og digitalt i Den norske kirke. Navnet på illustratøren skal oppgis.

Erica Jacobsen er en etterspurt svensk illustratør som har oppdrag fra bokforlag og tidsskrifter i Sverige og flere land.

Ressursbanken inneholder en rekke andre illustrasjoner til fri bruk.

Illustrasjoner i jpg-format med farget bakgrunn. Trykk på bildet og velg Lagre som for å laste ned bildet.

Illustrasjon_2_CMYK.jpg Illustrasjon_3_CMYK.jpg Illustrasjon_4_CMYK.jpg
    Illustrasjon_5_CMYK.jpg Illustrasjon_6_RGB.jpg

Illustrasjoner i png-format uten bakgrunn. Trykk på bildet og velg Lagre som for å laste ned bildet.

Illustrasjon_2_CMYK.png    Illustrasjon_3_CMYK.png   Illustrasjon_4_CMYK.png
     Illustrasjon_5_CMYK.png    Illustrasjon_6_CMYK.png

Illustrasjonene skal krediteres: Erica Jacobsen

• Tekster og artikler

Tekster til promotering

Artikler til nettsider og menighetsblad

Artiklene kan gjengis, redigeres eller brukes som inspirasjon til menighetens egne artikler om tilsvarende temaer.

• SOME-materiell

Materiell til sosiale medier

Teksforslag til sosiale medier

Se kortfilm her:

Last ned filmen til medier:

Bilder og tekster til Instagram og Facebook

Se også ulike kortfilmer under "Filmer" i menyen til høyre.

Dåp - Tørk - Kvadrat1.jpg  Dåp - Tørk - Kvadrat2.jpg
    Dåp nær-Kvadratisk.jpg  Dåp - Vann - kvadrat.jpg
    Dåp - Tørk - IGportrett.jpg Dåp nær - IGportrett.jpg Dåp - Vann - IGportrett.jpg

Tekster til sosiale medier og nettside om Dåp i koronatiden

• Trykksaker

Annonser og plakat

Annonser og plakater i ulike format kan tilpasses og genreres på trykksak.kirken.no

DNK_annonse_210x148_trykkfil-kopi.png

Last ned annonser i pdf:

Brosjyre

Last ned brosjyren Dåp - en hyllest til livet? (foldet A4-ark): bokmål | nynorsk

Plakater for drop-in-dåp

Plakater og skilt til bruk i forbindelse med drop-in-dåp. Dette er eksempelplakater, sett inn tekster og datoer via verktøyet i trykksak.kirken.no.

Plakat A3 med illustrasjon bokmål.png Plakat A3 med tekst bokmål (002).png

Skilt A4 høyre.png