Kirkevalget – kommunikasjon

I denne ressursen finner du det du trenger for å kommunisere godt og bredt rundt kirkevalg, både i nominasjonsfasen (finne kandidater til rådene) og valg- og mobiliseringsfasen (motivere velgere til å avgi stemme). Informasjon til velgere om valget ligger på kirkevalget.no

• Bilder

Bruk Den norske kirkes bildearkiv

I design.kirken.no kan du finne profilelementer, bilder og maler som kan brukes fritt i Den norske kirke. → Klikk her for å komme til design.kirken.no.

I bildearkivet finner du hundrevis av bilder av kirkelige handlinger, høytider, diakoni, frivillighet, gudstjenester og mye mer fra Den norske kirke. Alle bildene har gyldig samtykke for bruk i Den norske kirke → Direktelenke til bildearkivet her (krever innlogging)

Slik logger du inn på design.kirken.no

Logg inn her. Trykk på den røde knappen om du har @kirken.no/@kyrkja.no-e-post. Trykk på Trykk her for å logge inn med en annen e-post om din e-postadresse ikke slutter på @kirken.no/@kyrkja.no.

Kommunikasjon om kirkevalg

I denne ressursen vil det komme informasjon og ressurser for å kommunisere rundt kirkevalget i 2023.

Det vil være ressurser til ulike faser og med ulikt fokus. Nominasjonsfase for å mobilisere medlemmer til å stille til valg, en kampanje rundt digital forhåndsstemming, og dessuten en kampanje for å gjøre kirkevalget kjent og oppfordre til å bruke stemmeretten.

I denne ressursen finner du blant annet:

• Logo-filer til kirkevalget
    • Informasjon om valgkampanje
    • Råd for nominasjonsfasen

Logo

Logo for 2023-valget ligger på design.kirken.no. Trykk her for å komme til siden med logoer.

Logo til kirkevalget 2023 er i hovedsak bygget på logoen som ble utformet til 2019-valget. Det er derfor mulig å gjenbruke materiell fra 2019, når det er uten årstall.

• Maler og bilder

Bruk Den norske kirkes bildearkiv og malverktøy i kirkevalget

På design.kirken.no finner du også maler til trykk, digitale flater og administrasjon. Her finnes et eget malverktøy hvor du enkelt kan designe plakater, brosjyrer og bilder til poster i sosiale medier rett i nettleseren. Du finner også nedlastbare maler til både avanserte InDesign-filer og enkle Word/Powerpoint-maler → Direktelenke til maler her (nedlastbare maler tilgjengelig uten innlogging, logg inn for å bruke malverktøy)

Slik logger du inn på design.kirken.no

Nominasjonsfasen

Nominasjonsfasen starter opp høsten 2022 og varer til 31. mars, som er fristen for innlevering av kandidatlister til både menighetsrådsvalg og bispedømmerådsvalg/valg til Kirkemøtet.

• Gjør kjent at menigheten leter etter kandidater til menighetsråd
    • Benytt menighetsblad, hjemmeside, sosiale medier og lokalmedier
    • Sett inn annonser i lokalavis etter kandidater til menighetsråd
    • Løft fram positive og engasjerte tillitsvalgte og frivillige i intervjuer i egne kanaler eller ekstern media
    • Bruk kunngjøringene i gudstjenesten til å fortelle om valget
    • Legg gjerne lapper med utfordringer på kirkekaffebordene der det står litt om hva vervet innebærer
    • Det vil bli sendt ut egne nyhetsbrev om kirkevalg, disse er åpne for alle å abonnere på, og de vil uansett sendes ut til postmottak i alle sokn og fellesråd, kirkeverger og kommunikasjonsansvarlige på alle nivå.

Valgkampanje

Her vil det komme informasjon om valgkampanjen for 2023.