Fra ord til handling: Religionsdialog for ungdom

Hvordan gi ungdom økt bevissthet om egen tro og trygghet i møte med andres?

Utviklet med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke

For å møte den andre må du vite hvem du selv er: Dialogen gir oss mulighet til å utvikle vår egen identitet og tro. Direkte spørsmål fra andre utfordrer til sterkere bevissthet om trosinnhold og personlig overbevisning.

Gjennom film og praktiske øvelser tas ungdommene med på en virtuell reise, hvor de møter unge mennesker som på tvers av religiøse skillelinjer gjør et viktig arbeid i sitt nærmiljø. Materiellet inneholder blant annet fire kortfilmer og en ledermanual med øvelser. Opplegget utfordrer de unge til å snakke om tro, til å ta kontakt med ungdom med annen tro i sitt lokalmiljø og til sammen med disse, jobbe for en mer rettferdig verden.

Opplegget er tredelt:
    REISEN – et innblikk i religionsdialog i praksis. Filmen er knyttet til denne samlingen.
    MØTET
    – mellom ungdom med ulik tro
    HANDLINGEN
    – et samarbeid på tvers av tro

Last ned ledermanualen her og se filmene under "innhold".

Opplegget er utarbeidet av Kirkens Nødhjelp.

• Innhold

Filmer om religionsdialog

Sammen mot mobbing

Diana tilhører candomblé, en religion med to millioner tilhengere i Brasil, og har vært utsatt for mobbing på grunn av sin tro. Nå deltar hun i et prosjekt hvor kristne og candomblétroende samarbeider for å motvirke fordommer.

Fordi de er mennesker

I Thailand samarbeider buddhister, hinduer og kristne om hjemmebesøk til mennesker som lever med HIV og AIDS. - Jeg hjelper ikke mennesker ut fra hvilken religion de har. Jeg hjelper dem fordi de er mennesker, sier Sai, som er buddhist.

Rapp for fred – på tvers av tro

I Tanzania reiser muslimer og kristne sammen på turné, og sprer sitt budskap om rettferdighet og fred gjennom sang og musikk.

Uenige om tro – enige om trær

- Nei, jeg tror ikke på det. Det er ikke sant. Min religion er sann, sier Nurullah (16) behersket men bestemt. – Nei, min religion er sann, kommer det kjapt og like bestemt tilbake fra Suchitra (17)