Kommende webinarer

Webinar er en god måte å lære på! Bli med å øk din kompetanse og kunnskap. Webinarene arrangeres av Kirkerådet. De fleste webinarene varer inntil en time. Alle webinarene er tilgjengelig i ettertid, slik at du kan se når det selv passer deg.

NB: Gjennomførte webinarer i opptak finner du her: 2022, 2021 og 2020.

Etnisk mangfold og representativitet i Den norske kirke; lansering av kurs i læringsplattformen

Tidspunkt: 1. desember 09.00

Det er nå utviklet e-læringskurs til ressursene om Kirken i møte med et flerkulturelt samfunn (Åtte kjennetegn) - Ressursbanken, Den norske kirke. E-læringskursene er beregnet til kompetansebygging i en stab i en menighet, men kan også brukes i andre sammenhenger eller enkeltsvis.

Kursene blir lansert på webinaret, og det blir mulig å stille sprørsmål underveis. Det blir også et dypdykk i kjennetegn 7: om representativt lederskap.
Vi får høre om viktigheten av kulturelt mangfold i kirka blant ansatte, frivillige og tillitsvalgte, og hva menighetene kan gjøre med det. Vi får også høre personlige erfaringer fra noen som vet hvor skoen trykker.

Arrangør: Avdeling for kirkefag og økumenikk, Kirkerådet

Tilrettelagte felleskap – hvorfor og hvordan?

Tidspunkt: 8. desember kl 09.00

Tilrettelagte felleskap tilbyr sang, musikk, samtale, måltid og fellesskap for personer med utviklingshemming. I dag finnes rundt 200 slike grupper i Den norske kirke, i tillegg til tilrettelagte konfirmasjonsgrupper.
Hvorfor og når kan det være behov for tilrettelagte felleskap? Hva skal til for å tilby trygge og inkluderende felleskap for personer med utviklingshemming? Hvordan starte opp en gruppe i menigheten?  Ansatte og frivillige som jobber med tilrettelagte felleskap vil dele sine erfaringer og tanker, praktiske tips, råd og refleksjoner.

Webinaret ledes av Rune Rasmussen, spesialprest for inkluderende kirkeliv i Agder og Telemark bispedømme.

Andrekarriereprester i Den norske kirke

Tidspunkt: 15. desember kl 09.00

På webinaret vil KIFO-forsker Tore Witsø Rafoss presentere noen funn fra et forskningsprosjekt om andrekarriereprester. Han vil snakke om hva som motiverer folk – gjerne relativt sent i livet – til å bytte karriere og bli prest. Deretter vil han snakke om hva slags perspektiver andrekarriereprester bringer med seg inn prestetjenesten. Bidrar andrekarrierepresters yrkes- og livserfaring til at de blir en annen type prest enn prester med cand.theol.-grad?

Webinaret ledes av Jan Christian Kielland, avdelingsdirektør for Kirkefag og økumenikk i Kirkerådet.

Arrangør: Avdeling for kirkefag og økumenikk, Kirkerådet

Rom for kultur - Hvor gode og tilrettelagte lokaler har Den norske kirke for sin kulturvirksomhet?

Tidspunkt: 2. februar 2023 kl 09.00

Daglig leder i Kulturalliansen, Marianne Ween, innleder om krav til gode lokaler for øvelse og fremføring. På bakgrunn av deres rapport Rom for kultur, kartlegging av kulturlokaler i 25 kommuner vil hun si noe om ståa i Den norske kirke.
Fung. daglig leder i Kulturrom, Kjetil Wevling, vil utfylle dette bildet og snakke om deres tilskuddsordninger for utbedring av kulturlokaler og premissene for å kunne søke på dem.
Så blir det samtale ledet av Seksjonsleder i Kirkerådet, Inger Anne Naterstad, mellom disse to og webinardeltagerne om hvordan Den norske kirke kan bli en enda bedre arena for lokalt kunst- og kulturliv.