Kirken logo

Ny direktør i Kirkerådet

Ole Edvard Wold-Reitan (58) blir Kirkerådets nye direktør. Han kommer fra stillingen som stiftsdirektør i Oslo bispedømme og begynner i august.

Ny direktør i Kirkerådet
Publisert 27. mai 2024
Oppdatert 27.05.2024

Hva gleder du deg mest til?

- Jeg er glad i kirken og glad i mennesker, og vet jeg har mye å glede meg til! Å bli kjent med gode og dyktige kolleger over hele landet, sier Ole Edvard, og fortsetter:

- Det er svært meningsfullt å jobbe i kirken, også for oss som liker å jobbe administrativt! Jeg ser frem til å kunne bidra på kirkens nasjonale nivå, og å samarbeide med ansatte og folkevalgte på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Sammen skal vi legge til rette for alt det gode arbeidet som skjer i kirkene over hele landet.

Hvorfor søkte du jobben?
 
- Som stiftsdirektør i Oslo bispedømme har det vært motiverende å arbeide for ny kultur og samledelse mellom flere arbeidsgivere i bispedømmet. Jeg er veldig motivert for å bidra videre mot en organisering av kirken som gjør at den henger bedre sammen lokalt-regionalt-nasjonalt, og kan bruke ressurser ennå mer effektivt.

Du skal slippe noen programerklæring, men hva tenker du er viktigst å arbeide med fremover?

- En forutsigbar og trygg finansiering av vår grunnlovfestede folkekirke, og arbeidet mot ny kultur og samledelse mellom flere arbeidsgivere i kirken

 
Ole Edvard bor i Asker, er gift med Harald og har tvillinger på 11 år. 
 
Når du ikke er på jobb - hva liker du å holde på med?
- Familie, høre nyheter, musikk, gå på tur, teater, i prioritert rekkefølge 😊
 
 
Funfact om deg selv?
- Jeg har vært korist for Neil Sedaka på turnè i 27 engelske byer.
 
 
Vi ønsker Ole Edvard velkommen som Kirkerådets direktør!