
Venneveko
En uke med fokus på vennskap, relasjonsbygging og inkludering
-
Alder
voksne/familie -
Laget av
Os kommune og Os kyrkjelyd -
Publisert
07.10.2020 -
Oppdatert
04.10.2023
-
Beskrivelse
Veke 48 inviterar Os kommune og Os kyrkjelyd til å arrangere «Venneveko». Gjennom ulike arrangement og aktivitetar i løpet av veka sett ein fokus på venskap og inkludering. Vi kan alle vere ein ven, og i alle venskap er den gode dialogen og respekten viktig.
Målet med veka er å jobbe med gode haldningar, involvere, vere tilstade, og synleggjering på ulike arenaer i kommunen med venskap som tema, på ein inkluderande, gøy og venskapeleg måte, og å vise at vi er viktige for kvarandre, og at alle er like viktige. Du kan vere med å bety ein forskjell for dei du har rundt deg.
Nokre tankar rundt temaet som kan brukast til refleksjon, samtale og gruppearbeid: Kvifor er det viktig å vere den eine venen? Korleis er det å vere ny på ein skule/ein arbeidsplass/eit lag? Korleis er du ein ven når du opplev sjukdom og vanskar rundt deg, skyggar vi banen eller støttar vi? Solidaritet, empati og aksept blir viktig rundt dette temaet.
Meir info om venneveko finn du i denne videoen.
Kontaktpersoner
Relaterte ressurser
-
Veileder for bærekraftig mat
Få hjelp til konkrete tiltak for å redusere våre klimagassutslipp og å fremme sunn og bærekraftig mat
-
Migrasjons- og flyktningtematikk: kirkelige uttalelser og andre ressurser
Den norske kirke har lenge vært engasjert i migrasjon, asylpolitikk og solidaritet med mennesker på flukt. Mange av de uttalelser, utredninger og ressurser kirken har kommet med opp gjennom årene på dette feltet er like aktuelle i dag som da de ble skrevet. Men det skjer også endringer som krever at kirken gjennomgår og revurderer sine egne prioriteringer. Her har vi samlet et sentralt utvalg av kirkelige uttalelser og ressurser knyttet til denne tematikken.
-
Grønn menighet
En ordning som vil inspirere og veilede menigheter til å delta i kirkens grønne engasjement, konkret og i deres lokale kontekst.
-
Miljøfyrtårn og miljøledelse i kirken
Her presenteres en "grønn" verktøykasse og samhandlingsplattform for menigheter, kirkelige fellesråd, bispedømmer og Kirkerådet. Den bygger på konseptet «Vår grønne menighet», Miljøfyrtårnsertifisering og Dnk's egen «Klimamelding».
-
Forandringsagenter
Et samtaleopplegg for grupper for en kortere periode: Å leve «vern om skaperverk» og «kamp for rettferdighet» i hverdagen: - Hva betyr det å være Jesu etterfølger i dag? Seks samlinger med felles fokus, og individuell og kollektiv hverdagspraksis mellom samlingene. I denne ressursen er materiell til samling 1-3. De neste tre er i "Forandringsagenter (fortsettelsen).