Kirken logo
Fasteaksjonen

Fasteaksjonen

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har som mål å samle inn penger til de som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning. Her finner du ressurser for å engasjere og mobilisere hele menigheten.

 • Laget av
  Kirkens Nødhjelp
 • Publisert
  23.02.2023
 • Oppdatert
  16.10.2023
 • Beskrivelse

  I denne ressursen finner du lenker til ressurser fra Kirkens Nødhjelp. Ressursene er laget for bruk i menighetene i Den norske kirke.

  Finn alle ressursene for menigheter på fasteaksjonen.no ved å klikke her.

  Ressursene inneholder blant annet presentasjoner, liturgiske byggeklosser, menighetsbladartikkel, filmer, bilder, plakat, innhold til sosiale medier og mye mer. 

  På fasteaksjonen.no finner du også:

   

  Om fasteaksjonen og Kirkens Nødjelps arbeid

  Fasteaksjonen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

  Mange av totalt 40.000 bøssebærere er unge konfirmanter og mange av disse vil banke på dørene til Norges befolkning under aksjonsdagene. I tillegg til innsamling i bøsse er det mange kreative innsamlingsaksjoner i ulike deler av landet, som f.eks  gjennomføring av sponsorløp.

  Besøk Fasteaksjonens nettsider som innholder god informasjon om både fastetiden og fasteaksjonen.