Kirken logo

Nå trengs vår støtte!

De kristne i Israel og Palestina rammes hardt av terrorangrepet og krigen i Gaza. Den norske kirkes søsterkirke ber nå om vår støtte. Menigheter i Den norske kirke oppfordres til å finne rom for et offer til Den lutherske kirke i Jordan og det hellige land.

Nå trengs vår støtte!
Publisert 23. februar 2024
Oppdatert 23.02.2024

Preses Olav Fykse Tveit besøkte i januar Den norske kirkes søsterkirke The Evangelical Lutheran Church in Jordan and The Holy Land (ELCJHL).

Vår søsterkirke lever med smerten fra krigen hver dag, mange har mistet venner og slektninger. Det er frykt og usikkerhet på Vestbredden. Turister uteblir, lønninger forsvinner, og mange er i ferd med å miste motet. Mange kristne vurderer å emigrere. De unge, som skulle bygd opp samfunnet i årene framover, reiser først.

Mange kristne lever av turistnæringen i Betlehem. Nå er butikkene tomme. De som pendler til Israel på jobb, har vært stengt ute fra arbeidet siden 7. oktober og har ingen inntekt. Den lutherske kirken deler nå ut matpakker for å avverge den verste nøden på Vestbredden. Selv om foreldrene ikke lenger kan betale skolepenger, holder kirken sine skoler åpne og ingen barn skal miste muligheten for skolegang. Dette betyr at kirkens underskudd øker.  

I fastetiden minnes vi om profeten Jesajas ord:

«Nei, dette er fasten jeg har valgt, å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, og sette undertrykte fri, og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne».

Vi oppfordrer menighetene til å:

  • Ta opp et ekstra offer til vår søsterkirke i Jordan og det hellige land
  • Tenne lys og be for vår søsterkirke, for alle som nå lider i Israel og Palestina, og om rettferdighet og fred i hele regionen

 

Olav Fykse Tveit, preses
Einar Tjelle, internasjonal direktør

 

Offer fra menigheter sendes samlet fra Kirkerådet og midlene sendes til:
Den norske kirke, Kirkerådet
Postboks 799 Sentrum
0106 Oslo

Kontonummer 2801 45 98164
Ref: Offer til ELCJHL
Koststed 1203271, prosjekt 611.