Kirken logo
Signe maten

Illustrasjonsbilde: Margit Vea

Signe maten

Matoppskrifter for trosopplæringstiltak

  • Alder
    3-5, 6-8, 9-12
  • Laget av
    Margit Vea
  • Publisert
    13.10.2015
  • Oppdatert
    22.09.2023
  • Beskrivelse

    Signe maten

    Mat er en viktig del av de bibelske fortellingen og det vi vil lære barn og unge i trosopplæringen. Her finner du oppskrifter som kan brukes i forbindelse med trosopplæringen. Mat til høsttakkefest, såmannssøndag, opplegg om vinunderet, da Jesus mettet 5000 med mer.

    Oppskrifter fra Margit Vea

    • Til såmannssøndag kan man jo lage scones eller omelett.
    • Til høsttakkefesten kan man lage suppe og råkostsalat eller grønnsaker med dipp? 
    • Hvis vi skal lære barn om vinunderet, kan man lage råsaft fra bær eller gjøre vann om til gelé!
    • Når man forteller om da Jesus mettet 5000 kan det være lurt å lage mat som er lett å dele, for eksempel tapas og surdeigsbrød.

    Bibelen er full av historier om fisk, her finner du også flere gode fiskeoppskrifter. Og hvorfor ikke invitere ungdomsklubben på hjemmelaget Taco-kveld?

    Alle oppskriftene og hvordan du bruker dem i trosopplæringen finner du i dette dokumentet: SIGNE MATEN.

    Oppskrifter:

    • Scones
    • «Rå» havregrøt
    • Omelett
    • Suppegkraft
    • Råkostsalat
    • Dressing
    • Dipp
    • Tsatsiki
    • Avokadodipp
    • Majones
    • Aioli
    • Bakt potet
    • Eple- eller plommegrøt
    • Blomkålris
    • Bønne- eller kikertmos
    • Fruktspidd med sjokolade eller honning
    • Panert fisk med salat
    • Kremet kålsalat
    • Marinerte fiskepakker
    • Tapas
    • Råsaft av bær
    • Taco med hjemmelaget lefser og krydder