Kirken logo
Milk - minilederkurs

Illustrasjonsbilde: Norges KFUK-KFUM

Milk - minilederkurs

KFUK-KFUM sitt kurs for unge lederspirer i menigheten

 • Alder
  13-15, 16-18
 • Laget av
  KFUK-KFUM
 • Publisert
  20.10.2015
 • Oppdatert
  22.09.2023
 • Beskrivelse

  Utviklet med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke

  Minilederkurs

  Milk som breddetiltak i trosopplæringen

  Kurset kan inngå i en helhetlig plan for trosopplæring i menigheten og samtidig være en grunnstein for godt ungdomsarbeid. Milk krever lite ressurser og er enkelt å tilpasse lokalt. Samarbeid med nabomenighet eller andre i prostiet er ofte effektivt!

  Omfang og temaer

  Milk består av fem kurskvelder på 2-2,5 timer hver gang, inkludert et felles måltid. Kurskveldene kan arrangeres en gang i måneden og er bygget opp rundt de fem følgende temaene:

  1. Vær deg selv
  2. Stå opp for andre
  3. Mange slags ledere
  4. Ungt ansvar, voksent nærvær
  5. Makt, kropp og grenser
  6. Leder på leir
  7. Andaktskurs
  8. Gudstjenesten 

   

  Milk-helg

  I tillegg legger vi opp til en mikj-helg med temaene:

  • Jeg & menigheten
  • Gudstjenesten

  Kurset skal og inneholde praksisoppgave med veiledning etterfulgt av evaluering og avslutning.

  Kursbevis 

  Veldig mange opplever at milk-kurset gjør noe med dem, at de lærer noe de ikke kunne fra før, at de får tenkt over ting de ikke har tenkt på tidligere, at de blir utfordret i troslivet og at de utvikler seg som menneske og leder. Anerkjennelse av kursbeviset er viktig!

  Ressurshefte: Milk med tur til Taize

  Det er også utviklet et eget ressurshefte på hvordan arrangere Milk med tur til det økumeniske klosteret Taize i Frankrike, slik Tonsen menighet i Oslo har gjort i flere år.

  Pris og bestilling

  Milk-ressursene får du kjøpt via KFUK-KFUM sin nettsider

 • Kommunikasjon

  Bruk Den norske kirkes bildearkiv og malverktøy

  I design.kirken.no kan du finne profilelementer, bilder og maler som kan brukes fritt i Den norske kirke. → Klikk her for å komme til design.kirken.no.

  I bildearkivet finner du hundrevis av bilder av kirkelige handlinger, høytider, diakoni, frivillighet, gudstjenester og mye mer fra Den norske kirke. Alle bildene har gyldig samtykke for bruk i Den norske kirke → Direktelenke til bildearkivet her (krever innlogging)

  På design.kirken.no finner du også maler til trykk, digitale flater og administrasjon. Her finnes et eget malverktøy hvor du enkelt kan designe plakater, brosjyrer og bilder til poster i sosiale medier rett i nettleseren. Du finner også nedlastbare maler til både avanserte InDesign-filer og enkle Word/Powerpoint-maler → Direktelenke til maler her (nedlastbare maler tilgjengelig uten innlogging, logg inn for å bruke malverktøy)

  Slik logger du inn på design.kirken.no

  Logg inn her. Trykk på den røde knappen om du har @kirken.no/@kyrkja.no-e-post. Trykk på Trykk her for å logge inn med en annen e-post om din e-postadresse ikke slutter på @kirken.no/@kyrkja.no.