Kirken logo
Lydias påske

Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes, Sandnes Media

Lydias påske

Påskefortelling for barn: film, hørespill, samtalekort, aktiviteter og gudstjenesteressurser

 • Alder
  6-8, 9-12
 • Varighet
  9 episoder
 • Laget av
  Faktastisk og Sandnes Media
 • Publisert
  17.03.2023
 • Oppdatert
  07.02.2024
 • Beskrivelse

  Lydias påske er en påskefortelling i ni deler for barn.

  Filmene/hørespillene kan lastes ned gratis og brukes fritt fra Lydiaspåske.no og Youtube-kanalen Faktastisk.

  Du kan velge å lese, lytte til eller se fortellingen om Lydia sammenhengende, eller du kan følge handlingen dag for dag fra palmelørdag til påskedag. 

  Innhold:

  • Fortelling i ni deler 
  • Samtalekort
  • Forslag til aktiviteter og eksperimenter
  • Forslag til innhold i palmesøndag-gudstjeneste

  Om fortellingen: 

  Lydia er ti år og har flyttet fra Betlehem til Jerusalem med familien sin. Hun lengter tilbake til landsbyen der hun kunne klatre, ri på esler og løpe om kapp med fettere og kusiner. I den nye byen har hun ingen venner. Ved inngangen til påsken ser Lydia for seg at dette blir kjedelige dager hvor hun må være mye alene. Den eneste trøsten er at hun kan være sammen med bestemor og hjelpe henne med dyrene. I tillegg har hun hørt rykter om at onkel Peter, verdens gøyeste og galeste onkel, skal komme til byen sammen med noen venner. 

  Lydias påske er først og fremst Lydias fortelling. Hun møter Jesus, men først og fremst som en venn til onkelen. Lydia er der både når Jesus rir inn i byen og vinker til henne, når han står på tempelplassen og ser like lei seg ut og glødende sinna som Lydia selv akkurat da føler seg, Lydia ser ham når han sitter alene i hagen og har gråteansikt, han er med henne som noe tungt i hjertet og han dukker opp i vanskelige spørsmål i dagene etter fredagen. Og til slutt, den siste morgenen bestemor lever, møtes endelig Lydia og Jesus. 
  Hun har sett det flere ganger: Jesus er en som vet hvordan det er å føle seg alene, sint, sviktet, redd og usikker. Nå er han den som kan lytte og være der når Lydia endelig finner mot til å spørre om det vanskeligste av alt: Bestemor som skal dø fra henne. 

  Lydia er en fortelling med en sterk og modig jentekarakter. Fortellingen hopper ikke over temaer som svik, død og sorg. I stedet får dette være noe av grunntematikken i hele fortellingen.

  Lydias påske er utviklet med innovasjonsmidler fra Den norske kirke, Kirkerådet. I tillegg er prosjektet utviklet sammen med KABB Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte

   

Kontaktpersoner