Stå opp
Musikal og helt opplegg om påsken
-
Alder
9-12 -
Laget av
KFUK-KFUM -
Publisert
02.03.2017 -
Oppdatert
22.09.2023
-
Beskrivelse
Utviklet med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke
Stå opp
I denne spesielle tiden ligger ressursheftet "Stå opp" gratis tilgjengelig. Her finner du mye materiell som kan brukes til digital trosopplæring.
«Stå opp» er et trosopplæringstiltak, en musikal og en CD for barn og tweens. «Stå opp» er utviklet av KFUK-KFUM for å gjøre påskefortellingen kjent og tematisere oppstandelse i kristen tro. Musikalen og CDen kan brukes gjennom et helt semester i kor eller klubb.
Trosopplæringstiltaket gjennomføres fortrinnsvis i påsketiden mellom påsken og pinsen. Når kor og trosopplæringstiltak kombineres, kan begge gjøre hverandre bedre. På denne siden finner du alt du trenger for å arrangere trosopplæringstiltaket «Stå opp». I KFUK-KFUMs nettbutikk kan du kjøpe CD og ressurshefte for arbeidet i koret eller klubben.
Relaterte ressurser
-
Barnehage/kirke-samarbeid
Ressursen tar for seg samarbeid mellom barnehage og kirke og hvordan kirkerommet, bibelfortellingene, kirkemusikken og annet pedagogisk innhold kan begrunnes i rammeplanens fagområder.
-
Nasjonaljubileet 2030
Ressursside fra Norges Kristne Råd hvor det legges ut informasjon og linker til ulike fagressurser knyttet til Nasjonaljubileet 2030.
-
Skole/kirke-samarbeid
Hvordan kan skole/kirke-samarbeid gjennomføres og settes i system?
-
Læreplaner og fagsamarbeid i grunnskolen
Denne oversikten viser mulige temaer for skole/kirke-samarbeid basert på grunnskolens læreplaner.
-
Aktivitetshefte Moster 2024
IKO har utviklet en undervisningsressurs tilknyttet Moster 2024, kalt 'Verdiar i tusen år'.
-
Veiledning for bading på leir med barn og unge
Denne veilederen er utviklet av KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Vi gjør oppmerksom på at det ikke finnes noe lovbundet krav eller eksakt norm for praksis rundt bading med barn og unge på leir. Ansvarlig arrangør for leiren må derfor selv etablere en forsvarlig praksis. Veilederen gir noen gode råd og retningslinjer i arbeidet med å etablere gode rutiner