Kirken logo
Bryllup og drop-in-bryllup – Kommunikasjon

Bryllup og drop-in-bryllup – Kommunikasjon

På denne siden finner du korte videoer til sosiale medier, bilder og verktøy for å optimalisere nettsider om vielse i Den norske kirke.

 • Alder
  voksne/familie
 • Laget av
  Kirkerådet
 • Publisert
  07.06.2022
 • Oppdatert
  12.01.2024
 • Beskrivelse

  Ressurser for å kommunisere om kirkelig bryllup

  På denne siden finner du forslag til trykksaker som plakater og brosjyrer til kommunikasjon om bryllup. Her finner du også korte videoer til sosiale medier og bilder.

  Klikk deg frem i sidemenyen for å finne aktuelle ressurser.

  Drop-in-bryllup 

  1. februar 2024 starter en kampanje for drop-in-bryllup. Planlegger dere drop-in-bryllup 14. februar eller andre datoer i løpet av 2024, kan dere dra nytte av kampanjen ved å legge inn informasjon om deres arrangement på skjerikirken.no. Tiltaket fikk svært gode tilbakemeldinger fra brudepar, ansatte og lokalsamfunn over hele landet i 2023. Skal dere prøve i år?

  Les mer om kampanjen og finn materiell til annonsering under "Drop-in-bryllup 2024" i sidemenyen.

  Søkerord på ressursbanken: Bryllaup, vielse, vigsel, vigsle, bryllup, drop in bryllup, drop in vielse

 • Bilder

  Bruk Den norske kirkes bildearkiv og malverktøy

  I design.kirken.no kan du finne profilelementer, bilder og maler som kan brukes fritt i Den norske kirke. → Klikk her for å komme til design.kirken.no.

  I bildearkivet finner du hundrevis av bilder av kirkelige handlinger, høytider, diakoni, frivillighet, gudstjenester og mye mer fra Den norske kirke. Alle bildene har gyldig samtykke for bruk i Den norske kirke → Direktelenke til bildearkivet her (krever innlogging)

  På design.kirken.no finner du også maler til trykk, digitale flater og administrasjon. Her finnes et eget malverktøy hvor du enkelt kan designe plakater, brosjyrer og bilder til poster i sosiale medier rett i nettleseren. Du finner også nedlastbare maler til både avanserte InDesign-filer og enkle Word/Powerpoint-maler → Direktelenke til maler her (nedlastbare maler tilgjengelig uten innlogging, logg inn for å bruke malverktøy)

  Slik logger du inn på design.kirken.no

  Logg inn her. Trykk på den røde knappen om du har @kirken.no/@kyrkja.no-e-post. Trykk på Trykk her for å logge inn med en annen e-post om din e-postadresse ikke slutter på @kirken.no/@kyrkja.no.

 • Nettside

  Hva du bør tenke på når du skriver om bryllup på kirkens nettsider

  1. I undersøkelser om hvorfor folk i Norge velger bryllup i kirken, når de skal inngå ekteskap, peker svært mange på det vakre kirkerommet, tradisjon, at det er høytidelig og en viktig del av den norske kulturarven. Spill gjerne på dette i tekstene og bildene!

  2. En ting mange også er opptatt av er muligheten til å påvirke seremonien slik at den oppleves personlig. Hva er mulig i kirken eller kirkene deres? Har dere gode historier å fortelle, tradisjoner som står sterkt lokalt eller noen vakre bilder på personlig touch? Bruk det!

  3. De viktigste barrierene mot å gifte seg i kirken i dag, er å ikke være kristen, oppleveslen av å ikke ha verdier i tråd med kirkens verdier, at en ikke kjenner seg hjemme i kirken og at det oppleves gammeldags å gifte seg i kirken. Kan vi motbevise fordommene ved hjelp av tekst og bilder?

  4. Pass på å bruke å være bevisst på språkbruk som er i tråd med det folk søker på når de googler seg frem til informasjon på nett. Les mer om dette og hent ut konkret søkeordliste for bryllup på ressursen Søkeordliste.

  5. I et innsiktsarbeid gjort av Kirkerådets ble det klart at de fleste har en hovedintensjon med å besøke kirkens nettsider – nemlig selve bestillingen av kirkelige handlinger. Det er derfor utrolig viktig at hvordan en bestiller bryllup er tydelig kommunisert på nettsiden. 

    

  Her finner du tekster du kan bruke

  Bruk gjerne tekstene fra de nasjonale sidene. Du kommer til denne ved å klikke på Bryllup på forsiden av kirken.no eller gå direkte inn på kirken.no/bryllup.

  Her er alle sidene du kan benytte tekster fra:

  Husk på dette når du bruker tekstene:

   

  Slik kan du enkelt oppdatere kirkens nettsider

  1. Skriv tekster som ønsker velkommen! Gjør det klart på menighetens nettsider at par er velkommen til bryllup i menighetne og fjern utdatert informasjon. 
  2. Synliggjør hvordan påmelding skjer. Legg påmeldingsinstruksjoner godt synlig på nettsiden og fjern utdatert informasjon.
  3. Tilfør nytt innhold på nettsiden din om nødvendig. Om du har tid, les over gammelt innhold og se om det som er viktigst å si  er med på sidene deres.
  4. Optimaliser nettsiden. Du kan også søkeoptimalisere sidene som handler om bryllup på nettsiden. Enkelt forklart handler det om å gjøre innholdet på en nettside mer synlig i søkemotorer, som for eksempel Google. På denne siden finner du oversikt over de mest søkte ordene innenfor temaet "bryllup". Bruk disse ordene aktivt på menighetens nettsider!

   

  Bruk bilder på kirken.no-nttside

  Kirken.no-bruk: Benytter du kirken.no-nettside kan du trekke inn bilder fra Media/Mediearkivet fra mappen "TEMABILDER | Fri bruk | Redigeres av Kirkerådet". Bilder for konfirmasjon finner du i mappen Kirkelige handlinger undermappen Bryllup. Drar du inn bilder herfra, vil alternativ tekst følge bilde (alternativ tekst benyttes av personer som bruker skjermleser, blant annet blinde og svaksynte).

  imageys9ht.png

  Kreditering: Bildene er til fritt bruk, husk å oppgi fotograf dersom oppgitt.

 • Sosiale medier

  Videoene under kan fritt lastes ned og brukes i promotering av bryllup i kirken. Videoene er produsert av Kirkerådet og kan brukes fritt i Den norske kirke i poster på sosiale medier eller i betalt annonsering. Alle på videoene og musikkskaper har godkjent bruken.

  Last ned filmen

  Klikk på link til ønsket format under. Under videoruta er det en "Download"-knapp. Trykk på den for å laste ned.

  Videoene finnes i lengdene 10 og 6 sekunder. Fomatene som finnes er 4:5 (vanlig post-format i sosiale medier) og 9:16 (heldekkende skjerm på mobil – vanlig i stories).

  Videoer i 4:5-format | 10 sekunder

  Videoer i 4:5-format | 6 sekunder

  Videoer i 9:16-format | 6 sekunder

 • Drop-in-bryllup 2024

  Drop-in-bryllup

  Målet med drop-in-bryllup er at folk som vil gifte seg får muligheten til det på en måte som oppleves enkel og billig måte. Kirken er her for folk, når som helst i uken eller året. Ved en drop-in-bryllup knyttes samtidig kontakter med medlemmene og kirken viser at den er tilstede i det livet medlemmene lever også etter vielsen.

  Valentinsdagen, skuddårsdagen og andre datoer

  Drop-in-bryllup ble første gang arrangert i Den norske kirke i Haug menighet og i Fredrikstad domkirke i forbindelse med den spesielle datoen 22.02.2022. I 2024 vil flere menigheter invitere til drop-in-bryllup på spesielle datoer.

  Flest arrangerer drop-in-bryllup på valentinsdagen. Valentinesdagen 14. februar er en fin dag å prøve ut om det er behov for et slikt tilbud, da dagen også kalles kjærlighetsdagen og alle hjerters dag. Uansett navn dette en fin mulighet til å løfte fram kirken som en bryllupsarena for alle. 

  I 2024 vil noen også benytte 24.02.2024 og skuddårsdagen, eller benytte andre anledninger i lokalsamfunnet.

  Les begrunnelsen for satsningen her.

  Les mer om resulatenene fra 2023 her, da minst 34 par ble gift. 

  Nasjonale annonser

  I 2024 vil det for aller første gang kjøpes nasjonale annonser for å synliggjøre drop-in-bryllup. Annonsene vil gå fra 1. til 14. februar på Facebook og Instagram. Materiellet som brukes i annonsene ligger lenger nede i denne teksten.

  Landingsside for annonsene vil være: https://www.kirken.no/drop-in-bryllup

  Legg lokale arrangementer på skjerikirken.no for å nyttegjøre dere av den nasjonale, gode synligheten. Et godt råd er å ha på plass deres planlagte drop-in-bryllups-arrangementer i 2024 synlig i skjerikirken 15. januar. Da er arrangementene lette å finne når annonsene publiseres.

  Se om deres arrangement er på plass i oversikten her: https://skjerikirken.no/tema/drop-in-bryllup

   

  Bruk skjerikirken.no

  Det viktigste du gjør er å passe på at menighetens drop-in-bryllup-arrangementer er tilgjengelig på skjerikirken. → Les mer om hvordan bruke skjerikirken.

  Kirkerådet vil kjøpe annonser på nett som invitere folk til å utforske bryllup og drop-in-bryllup i perioden. Folk bli invitert til å sjekke ut oversikten over drop-in-bryllup-arrangementer på skjerikirken.no.

  Skriv gjerne også informasjon om hvordan drop-in-bryllup fungerer hos dere på menighetens nettside.

  Du kan publisere arrangement via skjerikyrkja.no/portal. Velg emneknaggen "drop-in-bryllup" for å automatisk komme med i oversikta på skjerikirken.no/tema/drop-in-bryllup automatisk.

  Skriv drop-in-bryllup i arrangementet-teksten og/eller -tittelen for å vere sikker på at det kjem med i den nasjonale oversikta på siden skjerikirken.no/tema/drop-in-bryllup.

  Oversikten er ikke filtrert på dato, så alle planlagte arrangementer med tekst om drop-in-bryllup/drop-in-bryllaup skal komme med i oversikten.

  Du kan også publisere arrangement gjennom agsystem som Kardinal eller Medarbeideren. Les meir om korleis du publiserer arrangement på ressursbanken.no/skjerikirken, under fana "Publisere arrangementer". 

  Kommunikasjonsmateriell

  Kort huskeliste til arbeidet

  • Skriv om drop-in-bryllup på menighetens nettsider og i menighetsbladet.
  • Bruk menighetens sosiale medier. Bruk gjerne animasjonen (se lenger nede) eller foto fra bildearkivet (se lenger nede)
  • Prøv å få lokalavisen til å skrive om arrangementet.
  • NB: I all informasjon må det komme fram at den eneste forberedelsen paret trenger å gjøre er å ta med prøvingsattest og forlovererklæring.

  Materiell til sosiale medier

  Last ned video her:

  Eksempel på postetekst i sosial medier

  Hva med drop-in-bryllup på selveste kjærlighetsdagen 14. februar? Helt enkelt, like stort! Velkommen til xxxx kirke mellom klokken xx-xx!

  Ta kontakt for praktiske spørsmål og påmelding, eller bare drop innom. Husk prøvingsattest og forlovererklæring.

  eller denne posteteksten fra Nes kirkelige fellesråd:

  Har dere lyst til å gifte dere på Valentines day? Vi søker par som vil gifte seg 14. februar. Dere må ha prøvingsattesten klar og være villige til å stille opp til bilder og et lite intervju. Vi er klare! Paret får et portrettfoto tatt av fotograf xxx xxxx til odel og eie! Ta kontakt med xxxx på kirkekontoret: nanv@navnesen.no, tlf. xxxxx

   

  Bilder

  Det finnes flere bilder av hverdagsbryllup i Den norske kirkes bildebank. Gå på design.kirken.no, logg inn og hent bilder til ditt bruk.