Webinar: Dialog landet rundt - kirken, mangfoldet og dialogarbeidet
Dialog landet rundt - kirken, mangfoldet og dialogarbeidet. Webinar 9. desember 2021
-
Alder
voksne/familie -
Varighet
1 time -
Laget av
Seksjon for økumenikk og dialog, Kirkerådet; Kirkelig dialogsenter Drammen, Kirkelig dialogsenter Stavanger, Dialogforum Østfold -
Publisert
04.07.2022 -
Oppdatert
25.10.2022
-
Beskrivelse
Dialog landet rundt - kirken, mangfoldet og dialogarbeidet
Vi besøker Kirkelig dialogsenter i Stavanger, Drammen og Dialogforum Østfold. Rundreisen er et besøk i dialogpraksis de forskjellige stedene.Tros- og livssynsdialoger der kirken er en av dialogpartnerne finner vi landet rundt, i lokalmenigheter og i bispedømmer og på nasjonalt nivå. Den norske kirke har også bygget opp kompetansemiljøer på dialog sammen med Areopagos blant annet i fem dialogsentre (Drammen, Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim), samt Dialogforum Østfold (som drives sammen med andre kirker og muslimske menigheter). Vi besøker tre miljøer og hører eksempler fra praksis disse miljøene driver eller har initiert.De seks dialogsentrene og Dialogforum Østfold leverer hvert år en felles årsrapport til Kirkerådet ("Et dialogblikk på 2020"). Dialog handler om møter ansikt til ansikt - noe som har vært vanskelig etter pandemien og nedstenging av samfunnet. Likevel peker sentrene på tre trekk ved samfunnet som preget dialogen i 2020 som vi også skal berøre så vidt i webinaret:- Polarisering i samfunnet,
- Et ambivalent forhold til religion og trospraksis og
- Rasismedebatt
Med på seminaret er Tariq Alsagoff, Velisa Salihovic, Unni Anita Skauen (Dialogforum Østfold), John Trygve Meyer (Stavanger) og Ivar Flaten (Drammen). Sistnevnte leder webinaret sammen med Steinar Ims fra Mellomkirkelig råd.
Kontaktpersoner
Relaterte ressurser
-
Webinar: Religionsteologi og menighetspraksis
Hva er religionsteologi – og hva har religionsteologi å gjøre med arbeidet i menighetene? Opptak av webinar 11. mars 2021.
-
Webinar: Religionsdialog i menigheten
Webinar 04. juni
-
Kirkens SOS
Kirkens SOS i Norge er en nasjonal krisetjeneste på telefon og internett. Hver dag tar Kirkens SOS imot nærmere 500 henvendelser på telefon og internett. Her finner du ressurser for å løfte frem tjenesten for brukere og nye frivillige.
-
Kultur for alle
Konserter og kulturbegivenheter kan være kostbart. Når kirken er utleier til kulturopplevelser og det selges inngangsbilletter, kan kirken med frimodighet be om et lite antall gratisbilletter som deles ut til mennesker som ikke har mulighet til å betale billett. Her er noen forslag til hvordan du kan gjøre det.
-
Utredning Den norske kirke og jødedom
Den norske kirke har fått laget en svært grundig og omfattende utredning kalt "Den norske kirke i møte med jødedom og jøder". Tre års arbeid har resultert i en dyptpløyende og viktig rapport du kan laste ned her.