Kirken logo
Tilrettelagt leir

Bilde: Elisabeth Kristiansen

Tilrettelagt leir

Tilbud for personer med særskilte behov for tilrettelegging

 • Alder
  13-15, 16-18, voksne/familie
 • Laget av
  Kirkerådet
 • Publisert
  08.06.2021
 • Oppdatert
  24.06.2024
 • Beskrivelse

  Det finnes flere leir og festivaler i kirkelig regi for personer med behov for tilrettelegging. Se under fanene for nærmere informasjon.

  Konfirmantleir: Se under Solgården

   

   

 • Camp UNIK og UNIKum

  UNIKum er en festival for barn og ungdom med utviklingshemninger (uten overnatting) og arrangeres i Sarpsborg og Grimstad 9. og 10. mars 2024. 

  For mer informasjon kontakt: Skjærgårds LIVE

  Camp UNIK er et samarbeid mellom Skjærgårds Live og Agder og Telemark bispedømme. Camp UNIK 2024 er 7.-9. juni på Gurvika feriesenter i Nevlunghavn.

  Tilrettelagte dager for alle  - med musikk, sang, drama og forming som utgangspunkt.

  For mer informasjon kan du ta kontakt med Rannveig J. Lyngroth (rådgiver diakoni i Agder og Telemark bispedømme) rl375@kirken.no eller Ingeborg Gunnersen (administrasjonskonsulent og prosjektleder for UNIK) ingeborg@sglive.no, 906 27 050.

   

   

 • Solgården

  Hvert år er det kirkeleir og konfirmantleir spesielt tilrettelagt for mennesker med utviklingshemming på Solgården i Spania. Leiren arrangeres i regi av Borg bispedømme, men er åpen for personer fra hele landet. 

  Neste kirke- og konfirmantleir er 20.-27. mai 2025. For å være sikret plass må du melde deg på før 1. oktober.

  Om leiren

  For mange er en feriereise vanskelig å få til. Det skjer kanskje bare noe få ganger i livet selv om de har penger og lyst. Hvis du er avhengig av tilrettelegging og ledsager eller ansatte som reiser sammen med deg, er det ikke en selvfølge å få oppleve andre steder. Borg bispedømme ønsker å gi alle et tilbud om ferie i tilrettelagte omgivelser. Solgården har tilrettelagte reiser fra Gardermoen til Spania og Solgården. Det er lege og sykepleier med på flyet, bussen og på Solgården. Det gjør turen trygg for deltager og ledsager. Når du kommer til Gardermoen hjelper Røde Kors og ansatte på Solgården deg med bagasjen og innsjekking. Bussen står ved siden av flyet når vi ankommer Spania. Det er bare å sette seg inn og bagasjen blir levert på rommet. Tilgjengeligheten, bassengene, fellesskapet og temperaturen gjør at folk trives og kjenner på mestring. Derfor drar vi helt til Solgården.

  Konfirmantleiren

  Konfirmanter med utviklingshemming er like ulike som andre konfirmanter. Derfor er det mange forskjellige konfirmantopplegg og leirer i bispedømmet. Noen konfirmeres sammen med andre konfirmanter, mens andre har egen seremoni.

  Det er viktig å sørge for at ingen ekskluderes fra konfirmasjon. De som ønsker å ha en konfirmasjonstid og stå til konfirmasjon skal få et likeverdig tilbud. Det varierer fra person til person. De fleste konfirmanter reiser på leir. Noen konfirmanter trenger å ha med foreldre på konfirmantleir. Borg bispedømme arrangerer konfirmantleir på Solgården for alle samtidig med kirkeleiren. Der kan hele familien få et tilbud hvis de ønsker det.

  Påmelding

  Neste tur på Solgården blir i 2025, 20.-27. mai. Påmeldingen starter sommeren 2024. For å være sikret plass, må du bestille tur på Solgården før 1.oktober. De mest populære romstørrelsene blir fort fulle, så ikke vent hvis du vet du skal være med. Leiren er åpen for deltagere fra hele landet. Merk bestillingen "kirkeleir".

  Du bestiller og melder deg på kirkeleir på Solgårdens booking. Les mer på solgarden.no

  Økonomisk støtte

  Solgården har et eget fond du kan søke for å få ledsagerstøtte. Dette er ment for mennesker med en medfødt eller tidlig ervervet funksjonshemming (før 18 år) som må ha ledsager for å kunne reise på ferie til Solgården. Støtten gjelder kun pakketurer til Solgården, og det kan søkes om tilskudd én gang pr kalenderår. Støtten gis til søkere bosatt i Norge.

  Konfirmantene fra Nedre Romerike prosti får økonomisk støtte til turen av Inkluderende kirke Nedre Romerike. Hør med prostiet på ditt sted, om de har tilsvarende ordning.

  Kontakt

  Ta kontakt med Elisabeth Kristiansen hvis du har spørsmål eller ønsker å få tilsendt brosjyren på mail. Mail: elisabeth.kristiansen2@lillestrom.kirken.no, tlf 957 60 715

  Erfaringer

  to gutter spiller minigolfgutt i badebassengGutt i konfirmantkappe med kateket og prest

  Theo og Jonas hadde konfirmantleir på Solgården i Spania 2023. De ble konfirmert i sine lokale kirker sammen med kullet sitt. Kirken ønsker å sørge for at ingen ekskluderes fra konfirmasjon. De som ønsker å ha en konfirmasjonstid og stå til konfirmasjon skal få et likeverdig tilbud. Det varierer fra person til person. De fleste konfirmanter reiser på leir. Noen konfirmanter trenger å ha med foreldre på konfirmantleir. 

  Tre mødre på kirkeleir

  Untitled from Elisabeth Kristiansen on Vimeo.

  Bilder og film: Elisabeth Kristiansen

   

   

   

 • Tro og Lys

  Tro og Lys er en kristen fellesskaps-bevegelse på tvers av trossamfunn for personer med utviklingshemming, deres familie og venner. 

  Tro og Lys har en sommersamling på Folkehøgskolen Sørlandet, Birkeland 28. juni - 1. juli 2024. 

  For mer informasjon se Tro og Lys Norge

Kontaktpersoner