Suverent med sommerjobb i kirken
Ungdommer med sommerjobb i menigheten er som et kinderegg, med tre gode ting på én gang. Sommervikarene får innblikk i kirkens arbeid, de letter arbeidet for staben, og de kan møte brukere av kirkens tilbud på en ny og spennende måte. Nå er det mulig å søke om midler for dette i år.
I 2022 fikk 40 menigheter over hele landet midler til å ansette ungdom og unge voksne i sommerjobber. De har arbeidet med blant annet guiding, åpne kirker, trosopplæring og oppgaver knyttet til gudsjeneste og kirkelige handlinger.
Kindereggeffekten
I Holmestrand var seks elever på videregående ansatt i sommerjobber der de deltok på aktivitetsdager for barneskoleelever. Dette var en suksess, og kan kort oppsummeres med stikkordene rekruttering, avlastning og inspirasjon.
Sommervikarene som jobbet i menigheten, var med som ungdomsledere på sommeraktiviteter for barn på 4. og 5. trinn. Eli Irene Fjose, kapellan i Botne, Hillestad og Holmestrand, forteller hvordan de organiserte prosjektet.
- Vi lyste ikke ut på vanlig måte, men håndplukket elever, og fikk seks sommervikarer som allerede hadde et forhold til menigheten og kirkens arbeid. Vi organiserte det med timelønn, siden det var snakk om ei uke konsentrert arbeid der alle var på jobb samtidig, forteller Eli.
Oppbygging av ungdomsmiljø
På denne måten ble også de unge godt kjent med hverandre, og kan være kjernen menighetens ungdomsarbeid videre. Etter sommerjobben har flere av de seks vært med som ledere på Lys våken og på fredagsklubb.
- Vi var opptatt av at disse ungdommene skulle ha det gøy på jobb, og få en relasjon til hverandre. Det tror jeg vi fikk til, og det er verdifullt for det videre ungdomsarbeidet i menigheten, sier Eli.
Fornøyd stab
Den avlastningen sommervikarene bidro med på leir, hadde også stor verdi for ansatte på kirkekontoret.
- Disse seks ungdommene var absolutt til avlastning for de ansatte. Det var en drøm å ha så mange ledere med, og det gikk lettere å arrangere disse fire dagene med sykkeltur, kanotur, båttur og dramatisering av dåp, konfirmasjon og bryllup, forteller hun.
Finansiering
Holmestrand fikk altså tilskudd fra Kirkerådet, men spedde på med trosopplæringsmidler og sørget for ryddige arbeidsforhold med tanke på lønn og forsikring. Det er også et alternativ å samarbeide med andre aktører i nærmiljøet om lønn, for eksempel kommunene eller lokalt næringsliv.
Les mer om de ulike utlysningene under, søknadsfrist fra 22. april.
Kontaktpersoner
-
Kjersti Kolbjørnsrud Seniorrådgiver i seksjon for barn, unge og trosopplæring kk768@kirken.no Tlf: 48 06 14 15
Relaterte ressurser
-
Utlysning av stimuleringsmidler til sommerjobb for unge
(NB: Fristen er ute for denne utlysningen.) Nå kan din menighet søke om tilskudd til at unge kan ha i sommerjobb knyttet til menighetens ulike tilbud i sommersesongen 2024.
-
Utlysning av midler til kristne barne- og ungdomsorganisasjoner
(NB: Fristen er ute for denne utlysningen.) Kirkerådet ønsker å stimulere til at flere barn og unge får del i flere og større fellesskap ved å utlyse midler til de kristne barne- og ungdomsorganisasjonene som samarbeider med Den norske kirke.
-
Kvalifiseringsmidler for kateket, diakon og kantor
(NB: Fristen er ute for denne utlysningen.) Arbeidsgivere i Den norske kirke kan fra 22. mars søke på midler når deres ansatte innen kirkelig undervisning, diakoni og kirkemusikk skal oppnå kvalifikasjon som kateket, diakon eller kantor. Svar på søknaden kommer før en takker ja til studieplass.
-
Tilskudd til tiltak for å styrke barn og unges eierskap til menighetens misjonsavtale
(NB: Fristen er ute for denne utlysningen.) Kirkerådet lyser ut midler til tiltak for å styrke barn og unges eierskap til menighetens misjonsavtale og globale og misjonale perspektiver i menigheten.