Kommende webinarer

Webinar er en god måte å lære på! Bli med å øk din kompetanse og kunnskap. Webinarene arrangeres av Kirkerådet. De fleste webinarene varer inntil en time. Alle webinarene er tilgjengelig i ettertid, slik at du kan se når det selv passer deg.

NB: Gjennomførte webinarer i opptak finner du her: 2022, 2021 og 2020.

Hva stimulerer til frivillighet i en menighet?

Tidspunkt: 24. november kl 09.00

VID vitenskapelige høgskole har forsket på ledelse, kultur og organisering som stimulerer til frivillighet i Den norske kirke. Stephen Sirris, leder for Senter for verdibasert ledelse og innovasjon, vil presentere resultater fra forskningen og et pedagogisk bruksmateriale som menigheter kan ta i bruk for å nyttiggjøre seg denne kunnskapen. Ansatte, som jobber med frivillighet lokalt, vil gi respons på innholdet og på hva det kan bety for organisering og arbeidet med frivillige.

Arrangør: Avdeling for kirkefag og økumenikk, Kirkerådet

Etnisk mangfold og representativitet i Den norske kirke; lansering av kurs i læringsplattformen

Tidspunkt: 1. desember 09.00

Det er nå utviklet e-læringskurs til ressursene om Kirken i møte med et flerkulturelt samfunn (Åtte kjennetegn) - Ressursbanken, Den norske kirke. E-læringskursene er beregnet til kompetansebygging i en stab i en menighet, men kan også brukes i andre sammenhenger eller enkeltsvis.

Kursene blir lansert på webinaret, og det blir mulig å stille sprørsmål underveis. Det blir også et dypdykk i kjennetegn 7: om representativt lederskap.
Vi får høre om viktigheten av kulturelt mangfold i kirka blant ansatte, frivillige og tillitsvalgte, og hva menighetene kan gjøre med det. Vi får også høre personlige erfaringer fra noen som vet hvor skoen trykker.

Arrangør: Avdeling for kirkefag og økumenikk, Kirkerådet

Tilrettelagte felleskap – hvorfor og hvordan?

Tidspunkt: 8. desember kl 09.00

Tilrettelagte felleskap tilbyr sang, musikk, samtale, måltid og fellesskap for personer med utviklingshemming. I dag finnes rundt 200 slike grupper i Den norske kirke, i tillegg til tilrettelagte konfirmasjonsgrupper.
Hvorfor og når kan det være behov for tilrettelagte felleskap? Hva skal til for å tilby trygge og inkluderende felleskap for personer med utviklingshemming? Hvordan starte opp en gruppe i menigheten?  Ansatte og frivillige som jobber med tilrettelagte felleskap vil dele sine erfaringer og tanker, praktiske tips, råd og refleksjoner.

Webinaret ledes av Rune Rasmussen, spesialprest for inkluderende kirkeliv i Agder og Telemark bispedømme. Påmelding åpner snart.

Arrangør: Avdeling for kirkefag og økumenikk, Kirkerådet

Rom for kultur - Hvor gode og tilrettelagte lokaler har Den norske kirke for sin kulturvirksomhet?

Tidspunkt: 2. februar 2023 kl 09.00

Daglig leder i Kulturalliansen, Marianne Ween, innleder om krav til gode lokaler for øvelse og fremføring. På bakgrunn av deres rapport Rom for kultur, kartlegging av kulturlokaler i 25 kommuner vil hun si noe om ståa i Den norske kirke.
Fung. daglig leder i Kulturrom, Kjetil Wevling, vil utfylle dette bildet og snakke om deres tilskuddsordninger for utbedring av kulturlokaler og premissene for å kunne søke på dem.
Så blir det samtale ledet av Seksjonsleder i KR, Inger Anne Naterstad, mellom disse to og webinardeltagerne om hvordan Den norske kirke kan bli en enda bedre arena for lokalt kunst- og kulturliv.