Jobb i kirken

Samleside for arbeid med rekruttering til kirkelig tjeneste / jobbikirken


  • 16-18, voksne/familie

  • Kirkerådet og samarbeidspartnere

  • 14.02.2023

  • 17.01.2025
  • Jobbikirken/jobbikyrkja

    Bli med å sikre fremtidens kirkeansatte! Jobbikirken/jobbikyrkja er en kommunikasjonsplattform til rekrutteringsarbeidet i hele Den norske kirke!

    Materiellet på denne siden kan fritt brukes av menigheter, fellesråd, bispedømmer, prostier, studiesteder, fagforeninger og organisasjoner - og alle som er engasjert i rekrutteringsarbeidet! 

    På denne siden finner du filer for å promotere på sosiale medier lokalt, filer for å produsere ting lokalt, og et enkelt og tilgjengelig bestillingsskjema for bestilling av effekter. 

    Sjekk nettsidene: jobbikirken.no/jobbikyrkja.no

  • Kampanje og videoer til fri bruk

    Jobb i kirken-kampanje 2025 

    Planene for årets kampanje er foreløpig ikke lagt, men som tidligere år vil kirken annonsere i perioden før samordna opptak 15. april og i forbindelse med kirkemusikksøknadsfrist 15. desember. Alt materiellet kan brukes fritt hele året.

    I punktene under står 2024-kampanjen beskrevet:

    • Hovedmål: Å få kvalifiserte og dyktige søkere til utdanning slik at de kommer tilbake for å jobbe i kirken om noen år. 
    • Slik fungerer kampanjen: Først skape oppmerksomhet om kirken som arbeidsplass, og deretter prøve å få trafikk til jobbikirken.no, slik at flere søke seg til kirkelig utdanning.
    • Tidsperiode: Fra midten av mars til 15. april, som er søknadsfrist for høyere utdanning. 
    • Innhold i annonsene: Videoer av nye, unge representanter i de kirkefaglige jobbene som viser hvordan og hvorfor de jobber som henholdsvis diakon, kantor, kateket og prest.
    • Personene fra årets videoer er også fotografert og bildene ligger i design.kirken.no. Bildene ligger øverst i arkivet nå som de er nylig publisert, ellers kan du søke på "diakon", "kateket", "kantor" eller "prest" for å finne disse i kampanjen, eller andre som kan profilere rekruttering.

    Slik bruker du videoene under 

    Videoene kan lastes ned og brukes fritt. Vidoene kan f.eks. brukes på sosiale medier eller på fysiske arangement. Alle videoene er laget spesielt for å skape oppmerksomhet om jobb i Den norske kirke.

    Skal du publisere en eller flere av videoene? Bruk gjerne emneknaggene #jobbikirken #jobbikyrkja #merenndutror

    Gå inn på lenken for å se eller laste ned videoer.

    Korte videoer om de kirkefaglige stillingene

    Videoene under vil brukes i Jobb i kirken-kampanjen våren 2024, og kan lastes ned og brukes fritt i Den norske kirke. Se videoene i ruta under, og bla forbi ruta for å finne nedlastningslenker.

    Alle videoene finnes i formatene 9:16 (stories-format som fyller hele mobilskjermen), 4:5 (en klassisk Facebook- eller Instagrampost) og 16:9 (liggende video).

    Last ned her:

    Video om studentlivet

    Anna H. H. Havgar, Simon Omsland Zakariassen og Solveig Flatin studerer alle på MF vitenskapelig høyskole. De har planer om å jobbe som kateket, prest og diakon. Se og del videoen av studentlivet for disse tre som sikter seg inn på jobb i kirken.

    Det er også laget en video om hvordan det er å jobbe i menighet. Her møter vi Ingrid Ulvestad Øygard som jobber i et godt arbeidsfellesskap i Ås og Kroer menigheter i Borg bispedømme. 

  • Del din glede over å jobbe i kirken

    Våren er høysesong for å ta studievalg, og Den norske kirkes årlige rekrutteringskampanje er i gang. Kirkerådet sørger for nasjonale annonser for kirkelig utdanning. Samtidig vet vi at den beste rekrutteringen skjer lokalt. Mange av de som i dag studerer for å jobbe i kirken, forteller at forbilder i menigheten var avgjørende for at de valgte kirkelige studier. Nå håper vi du vil være med og skape blest om kirken som arbeidsplass.

    Del et bilde fra din jobb! | #jobbikirken

    Ett av tiltakene for å øke synligheten til kirken som arbeidsplass, er at enkeltpersoner legger ut poster på sosiale medier om sin egen jobb i kirken. Fra kontorplassen, ved gressklipperen, ved orgelkrakken, en selfie med konfirmantene eller noe helt annet. Har du et bilde som viser et godt minne, eller et fint hverdagsøyeblikk? Bli med og del det.

    Legg ut ditt bilde på din profil på Facebook eller Instagram, innen 15. april. Men jo før jo bedre.

    Sammen med bildet, er det flott om du skriver noen ord om hvorfor du valgte jobb i kirken, eller hva du setter pris på ved arbeidshverdagen din i dag.

    Teksten bør også inneholde
    Er du eller noen du kjenner interessert i å vite mer om å jobbe i kirken? Spør meg gjerne.

    Jeg utfordrer også kollegaer (her kan du gjerne tagge noen!) til å dele om sin #jobbikirken #jobbikyrkja.

    Tar du utfordringen?

  • Poster til sosiale medier

    Poster til sosiale medier

    Forslag til tekst og bilde alle som vil promotere jobb i kirken, tilpass gjerne lokalt! Bruk riktig motiv fra riktig mappe, og bruke bilde som har samme målform på logo som i teksten! 

    Diakon

    1. Foran tittelen diakon kan det stå både ungdoms-, institusjons-, sjømanns-, student-, kyst-og gate-, og mye mer. En ting er sikkert: diakonen jobber tett på menneske. Bli bedre kjent med diakonyrket på jobbikirken.no

    2. Visste du at klima og miljø er viktige tema i ein diakon sitt arbeid? Ein diakon står midt i oppdraget med å jobbe for ei meir rettferdig verd. Les meir om diakonyrket på jobbikyrkja.no

    Passende bilder til disse tekstene om diakon finner du her

    Kateket

    1. Kjenner du noen som kunne passet som kateket? Kateketen er historiefortelleren av all kunnskap til alle i kirken. Gjennom fortellinger, opplevelser, ritualer og lek skal kateketen nå barn, unge og voksne. Bli bedre kjent med kateketyrket på jobbikirken.no.

    2. Kateketen er med å skapa gode møtestader, relasjonar og eit godt fellesskap for unge i kyrkja. Utforsk kateketyrket på jobbikyrkja.no

    Passende bilder til disse tekstene om kateket finner du her

    Prest

    1. Som prest knytter en bånd mellom kirkelige handlinger og menneskers hverdag. Høres det ut som noe for en du kjenner? Utforsk presteyrkets mange oppgaver på jobbikirken.no

    2. Prestar kan jobbe ved sjukehus og studiestader, i forsvaret, fengsel eller i frivillige organisasjonar, utanlands som misjonsprest eller sjømannsprest. Les meir om presteyrket på jobbikyrkja.no

    Passende bilder til disse tekstene om prest finner du her

    Kantor

    1. Orgelmusikk, piano, solosang, barnekor, kirkekor, julekonserter eller søndagsgudstjenester. I kirken kommer musikkglede i mange forskjellige former. Som kantor er du med på å skape dem. Kjenner du en som kunne passe i den yrket? Les mer på jobbikirken.no

    2. Ønsker du å skape musikalske augneblinkar i samspel med andre, og å bety noko for menneske i ulike livssituasjonar? Blir du tiltrekt av korsong, gudsteneste, kyrkjeorgel, fellessong eller ein mangfaldig musikkultur? Utforsk kantoryrket på jobbikyrkja.no

    Passende bilder til disse tekstene om kantor finner du her

    Generelt om jobb i kyrkja

    1. Søk jobb i kirken! Sjekk ut jobbikirken.no – en nettside for deg som er interessert i å utforske kirken som arbeidsplass!

    2. Søk jobb i kyrkja! Sjekk ut jobbikyrkja.no – ei nettside over ny nettside for deg som er interessert i å utforske kyrkja som arbeidsplass!

    Passende bilder til disse tekstene om nettsiden finner du her



  • Visuell profil

  • Effekter

    Bestill effekter!

    Bestill effekter til bruk i rekrutteringsarbeidet!

    handlenett.pngtskjorter.png

    Bilder og beskrivelser av effektene ligger inne skjemaet:  

    Last ned bestillingskjema, fyll ut og send skjema til sendes til morten.aaker@idegroup.no. Merk med "Bestilling DNK" i emnefeltet

  • Bruk Den norske kirkes bildearkiv 

    I design.kirken.no kan du finne profilelementer, bilder og maler som kan brukes fritt i Den norske kirke. → Klikk her for å komme til design.kirken.no.

    I bildearkivet finner du hundrevis av bilder av kirkelige handlinger, høytider, diakoni, frivillighet, gudstjenester og mye mer fra Den norske kirke. Alle bildene har gyldig samtykke for bruk i Den norske kirke → Direktelenke til bildearkivet her (krever innlogging)

    Slik logger du inn på design.kirken.no

    Logg inn her. Trykk på den røde knappen om du har @kirken.no/@kyrkja.no-e-post. Trykk på Trykk her for å logge inn med en annen e-post om din e-postadresse ikke slutter på @kirken.no/@kyrkja.no.

     

  • Profilering og brosjyre

    I design.kirken.no finner du maler som er spesialtilpasset jobbikirken-profilen. i Den norske kirke. Bla nedover på denne siden for å se hva som finnes av designfiler!

    Finn alt av visuelle ressurser knyttet til Jobbikirken-profilen her.

    Trykk/utskrift

    Alle trykksaker må trykkes lokalt, Den norske kirke har ingen nasjonal avtale om trykk. Du kan printe på vanlig printer, gjerne på tykt ark. Du kan også levere trykklar PDF til ønsket trykkeri. 

    Dette finner du i design.kirken.no

    Se bilder av designene som ligger i design.kirken.no her

    jobbikyrkja med bilder-rullopp.PNG jobbikirken med tekst-rullopp.PNG

  • Annet videomateriell

    Kampanjeuttak til sosiale medier (fra 2022)

    Det er produsert uttak fra filmen på 6 og 15 sekund, i 9:16-format for stories (Snapchat, Instagram, Facebook) og i 4:5-format for poster (Facebook, Instagram). 

    Her kan du laste ned filmene fra Vimeo så du kan publisere i egne kanaler!

    Den nasjonale kampanjen har to betalte deler: En som retter oppmerksomhet på jobb i kirken, og en som ønsker skape engasjement: å lese mer om stillinger og søke. Dette synliggjøres med ulik tekst. 

    Jobb i kirken-video: Tett på livet

    Videoen ble laget for noen år siden til bruk i kampanje, til sosiale medier og fysiske møteplasser. Videoene kan fortsatt brukes. 

    Last ned her:

     

    Film om arbeidsfellesskapet i kirken

    Se film fra staben i en menighet (Ås og Kroer), som kan gi et innblikk i hvilket arbeid som kan vente i kirken, og det gode samspillet mellom kolleger. 

    Se og last ned filmen på Vimeo

    Toppbannerbilde

    toppbanner_rekruttering.jpg

    Bruk toppbannerbilde på forsiden av nettsiden! Last ned her.