Gudstjeneste og liturgi
-
Liturgier
Her finner du liturgisamlingen som er i bruk i Den norske kirkes gudstjenesteliv. Liturgier finnes på bokmål, nynorsk, samiske språk, kvensk, engelsk, tysk, spansk og ukrainsk.
-
Salmer i livet - suppleringssalmer i en salmedatabase
Det blir hele tiden lagt til nye salmer i en salmedatabase. Vi oppfordrer alle menigheter til å ta dem i bruk.
-
Bibel 2024
Kirkerådet har vedtatt at Bibel 2024 tas i bruk i Den norske kirke.
-
Forbønn for nytt menighetsråd
Etter kirkevalget har menighetene i Den norske kirke fått nye menighetsråd. Det finnes en ordning for å presentere og be for det nye menighetsrådet i gudstjenesten. På denne siden kan du lese mer om det.
-
Sálbmagirjji šuokŋagirji / Salmebokens klangbok
Den første nordsamiske salmeboka kom i 1870. Nå er nordsamisk spillebok klar til bruk. Den lanseres 8. oktober i Tromsø, og kan allerede bestilles.
-
Deportasjonsdagen
Denne ressursen inneholder mer informasjon om deportasjonsdagen 26. november og hvordan den kan markeres i gudstjenesten.
-
Det gamle testamentet i Den norske kirkes prekener
Med støtte fra Kirkerådet, gav Norsk gammeltestamentlig selskap, Presteforeningen og Verbum ut boken "Samklang: Det gamle testamentet i Den norske kirkes prekener" i 2023. I denne ressursen finner du lenker til boken, studiemateriell og oversikt over aktuelle foredrag knyttet til emner i Det gamle testamentet. Materialet kan benyttes både i prekenarbeid, for bibelgrupper, prostilag og på menighetskvelder.
-
Salmer til høst, advent og jul
Salmeskatt og salmebruk er noe av det mest særpregede og verdifulle i vårt kirkeliv. Salmen låner ord til oss, både i fellesskap i gudstjenesten, og i ulike sammenhenger i daglig liv. Hvordan vi best forvalter denne arven, slik at den både bevares og berikes, er en viktig sak for vår kirke.
-
Gudstjenesteressurser til TV-aksjonen
Denne ressursen inneholder ressurser til markering av TV-aksjonen i gudstjenestefeiringen.
-
Familiegudstjeneste
Denne ressursen er en hjelp til forberedelsene til gudstjenester tilrettelagt særlig for barn. Ressursen er først og fremst en hjelp til å ta valg, ikke et ferdig oppsett til en gudstjeneste. Den kan derfor også være nyttig f.eks. i planleggingen av andre gudstjenester enn hovedgudstjeneste, f.eks. barnehage eller skole.
-
Tidebønner for Olsok
På denne siden finner du to tidebønner for Olsok, 29.juli. Disse tidebønnene har en svært lang tradisjon i kirken. Det finnes flere ulike måter å be tidebønner på - også til Olsok. Denne ressursen inneholder materiale fra utgivelsen "Nådens morgenlys". Den ene tidebønnen er en Olsok-vesper (tidebønn for ettermiddag/kveld på Olsok) og den andre en Olsok-vigilie (tidebønn for Olsok-natten). Frem mot 2030 vil det utarbeides og tilgjengeliggjøres mer Olsok-materiale på Ressursbanken.